|
|
مدیر سایت posted on اردیبهشت 15, 1403 09:03
به گزارش روابط عمومی بیمارستان دل آرام، به مناسبت روزی جهانی بهداشت دست در راستای پیشگیری و کنترل عفونت در بخش های مراقبتی بیمارستان ، گفت و گو با سید محمد علوی ، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان ، انجام شد .
در ابتدای گفت و گو سید محمد علوی ، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان دل آرام ، بر اهمیت عفونتهای بیمارستانی و پیشگیری و کنترل آن تاکید کرد و گفت:
طبق آمار اعلام شده CDC، در سال حدود یک میلیون و هفتصد هزار مورد عفونت بیمارستانی در آمریکا گزارش شد که حدود صد هزار آن به مرگ منتهی می شود که هزینه تحمیل شده آن در حدود 45 بیلیون دلار برآورد شده است که می تواند علامت هشدار و خطر باشد.
وی افزود بار این بیماری بر نظام سلامت بسیار شکننده است اما با اقدامات پیشگیری کننده ای که ساده و کم هزینه است میتوان از بیشترین عوارض و رخدادهای حاصل از عفونت های بیمارستانی پیشگیری کرد.
سید محمد علوی با اشاره به اینکه با بستری شدن هر بیمار عفونتهای بیمارستانی 5% و به ازای هر عفونت بیمارستانی مدت زمان بستری 18 روز افزایش می یابد گفت وجود یک زیر ساخت مناسب در نظام مراقبت و تسهیلات نظام سلامت و تعهد فردی کارکنان نظام سلامت میتوان مسئله عفونت بیمارستانی را به میزان زیادی کاهش داد.
در ادامه وی با اشاره به پروتکل های سازمان بهداشت جهانی مبنی بر شستشوی دست ها قبل از تماس با بیمار بیان کرد انجام این پروتکل درکشور حدود 0 تا 1 درصد می باشد که این میزان نگران کننده است.
علوی تاکید کرد شستن دست ها و راه های ساده تر می توانند تا ۴۰ درصد عفونت بیمارستانی را کاهش دهند وی با اشاره به مراقبت هایی که یک پرستار در طول روز با آن مواجه هستند پرستاران را مخاطبان اصلی این فرآیند دانست و گفت وظیفه اصلی پرستاران به عنوان مخاطبان اصلی برنامه این است که باید آنها را بشناسند آگاه باشند و بتوانند آنها را پیگیری کرده و به بقیه همکاران آموزش دهند .
وی در ادامه گفت: کارشناسان کنترل عفونت و همچنین تیم کنترل عفونت بیمارستان باید بتوانند خوب کنترل کنند، ارزیابی کنند و به سیستم آموزش دانشجویان پرستاری و حتی بیماران بازخورد دهند.
علوی در ادامه افزود ، نظام مراقب در بیمارستان های کشور بیماریابی را بر اساس کدگزاری عفونت ها و تعاریف مشخصی که از آنها شده است گزارش می کنند.
ایشان در ادامه عفونت های تنفسی، ادراری، خون و عفونت های محل عمل جراحی را چهار گروه اصلی عفونت های بیمارستانی برشمرد و از عفونت های وابسته به ابزار نیز به عنوان عفونت های مهم و قابل توجه نام برد.
سوپروایزر کنترل عفونت تصریح کرد ارتقاء اصول پیشگیری و مبانی کنترل عفونت، آموزش به کارکنان، رعایت معیارهای تشخیص علائم عفونت در بیماران از زمان ورود به بخش اورژانس، از انتشار عفونت در بین بیماران و کارکنان جلوگیری خواهد کرد، رعایت بهداشت دست، جداسازی و ایزولاسیون بیمار و استفاده مناسب از آنتی بیوتیکها در کاهش و عفونت های بعد از عمل جراحی تاثیر بسیار مهمی دارند.
در آخر علوی با اشاره به گایدلاین های کشوری گفت باید برای هر بیمارستان به طور جداگانه گایدلاین طراحی شود و انحصاراً برای آن بیمارستان عملیاتی شود، عدم وجود گایدلاین های مبتنی بر شواهد و به روز رسانی شده از معضلات مهم در این حوزه می باشد.
روابط عمومی بیمارستان دل آرام سینا
There are currently no comments, be the first to post one!